Mmmmm visst är det själva tusan

att vägen till att kunna skriva

(som är precis det vi vill,ju:))

ska gå via en massa, för de flesta kanske inte så svåra, men ändå tekniska vedermödor. Måste komma förbi den där tekniken så det bara blir att falla in i själva orden sen….tryckte på den blå länken som dök upp i min e-post ….men tror du det hjälpte:)

har jag missat nåt tro….Nya tappra försök, när jag orkar….

Idag har jag ryggskott! Har inte haft riktigt detta tidigare. har dessutom en för mjuk säng. ganska ny dessvärre (vilket gör att jag inte har råd att satsa på ytterligare en ny, just nu…) Ringde vårdcentralen. Som har besynnerliga rutiner kan jag tycka. Efter alla tryckknapp, vi ringer åter, lämna nummer….etc så visar det sig att jag får ringa i morgon kl 7.30…..för idag är tiderna slut, trots kvällsöppet till kl 21….

 vill jag träffa ”min” utsedda husläkare, ja då finns tider först i augusti…. och om det är akut i morgon vet ju ingen, och jag blir upplyst om att flera privata akutmottagningar finns i länet. När jag frågar om dessa, vet man inget om dom, Men ring gärna sjukvårdsupplysningen och kolla, blir svaret.

Att väntetiden där ofta är halvtimmeslånga på telefon är det många som fått erfara. Puh! Får väl ta ställning till i morgon bitti om smärtan är så jag behöver nåt smärtlindrande. Har jag inte så ont så får jag hoppas att det hela går över ändå, och under tiden sega mig fram på mina nyinköpta stavar.

Tillgängligheten har inte blivit bättre sen vårdcentralen på min ort privatiserades. Tvärtom. Det var personligare innan. Absolut….nu drivs den mer som en fabrik. Med nya stafettläkare hela tiden. De flesta är under 30 år….och ingen man öppnar sitt inre för. Sådär, bara på en kvart.

Och då är jag ändå en ganska krävande och rak person.

Många äldre som är hänvisade till just denna vårdcentral bara gråter. Och jag förstår. Det VAR verkligen bättre förr. Innan privatiseringen…..då det inte bara var landstingsbidragen per avverkad patient som styrde…. Det värsta är ju att man blir så allmänpåverkad av att ha ont och knappt kunna resa sig eller sätta sig. Tycker jag idag. När jag är mitt uppe i eländet. För jag har en hel del krämpor ändå….behövde inte fler.
Nu ska jag hasa mig iväg .

skrivet av medimatchen (inlagt av mej Älvfe)