Jag hade nyss vaknat , satt och bloggbläddrade . Plötslig hörde jag en glad  röst utanför mitt fönster ..hallå hallå ..och i hallen stod L ..med en liten hink full av lingon ,,vilken ploffs rakt in i glad omtanke.

Då hon ringde i går hade hon varit över till ‘fastlandet’..och plockat 2 hinkar ..och jag ..frågade förståss varför jag inte fått följa med ..som om det vore självklart ..ibland litar jag på att nån ska bry sej ..

Ahh .. som en liten skogs gnom ..sa jag och vi skämtade vidare ..hon skulle söka kantareller men hittade lingon ..hade ju själv fyllt sitt behov .Underbart  …för det kändes inta som om hon gjorde det av skuldänslor ..utan så där fritt spontant …

Sen kom jag ut på min dagliga grävtur ..blomplantorna jag måste få ner innan de vissnar …grävde mej trött

stormhattar med en massa ogräsrötter ..intvinnade i sina egna ..befriade ,delade och nyplanterade ,babysmå Akleijor ,första rosetterna av fingerborgsblommor ,blågull ,perennpapaverwallmo delad ..hoppas nu att den nästa år inte kommer att lägga sej platt mot maken ..

nu börjar jag våga tro att det kan bli hyfsad struktur  ..Trädgården känns som min egen kropp ,nåt jag är missnöjd med skaver i mej .så det finns ingen flyktväg ..

Trädgården är jag ..jag ÄR trädgården ,

den symbiosen går INTE  över fast det blir höst

grävde sen eftermiddag ..Kalle på besök ,i sin John deer overall ,var han lika grön som  träden ..och jag hoppade till av att någon plötsligt var där .

Precis som min farmor brukade göra ..ibland kan jag va så nergrävd ..djupt inne i jordböket att jag till o med skriker till då nån dyker upp

Härligt med hans trädgårds intresse ..han fick  körsbästrädet ,den lilla plantan  jag  nyss grävt upp —hoppas  att han komer att skapa ett helt eget litet land