Då jag satt på trappan med min kaffekopp och i det nyuppgrävda blomlandet badade en fazanunge ..borrade in sej sprättade jord in i fjäderdräkten ..Katten var genast på språng ..lejonstilen ..total focusering några snabba steg ..sen stanna upp ..bedömning av läget förberedelse för anfalls strategi ..och sen blixtsnabb atack ..

Ambivalensen rusar i mej ..rart på nåt sätt men nä inte vill jag ha fåglar som äter upp allt och gräver sönder ..hur vackra de än är .

Det blev  fortsatt trädgårdsfix ..alla  syrenkvistarna jag klippte ville jag hitta en användning för ..

 jag flätade runt fler såbäddskanter .först på våren får jag se hur det fungerar.

Börjar undra om jag är rädd för att inte hinna ,om jag nästan har nån sorts trädgårdspanik ?

eller om det  är mest den här focuseringen ..att jg behöver hålla kvar oncentrationen  nu är det endast trädgården som gäller ,får ta alla mina krafter ,min tid .Som en avstamp inför vintern ,bäddar för vinter ..förberedelse samtidigt omställer jag mej själv till att sen gör nånting annat .

jag hade en kolonilottsgranne som skötte sin lott som en gräddtårta ,kanterna sluttande randiga ..helt utan ogräs

Nu har hennes dotter kvar landet ,som minne av sin mor ..men med frukt träd ,,den jordbit ( 100 kvm 10X 10n meter )hennes mor skött med sån omsorg kunde hon inte lämna ..fast hon själv inte orkade odla på samma sätt..

Den lilla komposthög jag i gårgrävde ur var det helt underbar mjuk fuktig jord i ,det väcker den där längtan efter att på samma sätt komma till välarbetade såbäddar ..

Samtidigt är det ofta ,,fast det märker jag först efteråt ,..att nån speciell process pågår inom mej och det bästa sättet att ..komma vidare..för mej är att dyka ner i trädgårdsgrävande ..forma nya odlingsytor .

Flytta på stenar runt rabatter ,omforma …flytta plantor ,drömma om att de ska trivas bättre på nästa plats ,blanda olika jord strukturer ,lera med mull osv

men då nån säng hunnit bli alldeles igenväxt av ex.v vitplister ,känns det som om jag bara gräver robo t iskt  robot io tiskt .

 

 

agg

**’