Städade ur vedlidret (iaf  i en vrå ) bara som en spinnoff effekt då jag skulle sätta upp utejul ljus slingan .Nu hänger den där i syrenen och lyser med sitt ledljus.

Vilken tur att jag orkade fixa tre dörrkransar redan då jag var i stan hos min son ,till hans dörr och till min mor + en av mina vänner .Jag skulle känna det så eländigt om jag inte fåt nåt sånt gjort.

I kväll har jag bara gosat med katten och plongat på några ackord ..gillar extra mycket G-dur på det äldsta instrumentet …då jag kikade upp från köksbordet låg den där varmgula månskäran så där fyllig och sned som utkastad lite non-chigt på december himlen..det blev en sån där känsla av uråldrighet. Zittrans svarta  lite spruckna utseénde och strängtonerna ..svårt att veta hur gammal den är ..gissar 1920 -30 tal  tysk import …Harpeleik

ännu orkar jag inte mycket mer …inte läsa i kapp

Jag läste nyss ut Igelkottens elegans ..såg filmen förra våren ..boken en helt annan upplevelse som vanligt  .Förundrande upplevelse jämt då en författare beskriver attityder och ..ja vad ska jag kalla det ??  alla de där intuitionerna och iakttagelserna vi alla gör utan att hinna dela dem med varann.

De Sociala skiktens koder..och hur det går att tänja i  klassmönsten..konventionerna..hur en del mår bra av att hålla sej till huvud-mönster och andra absolut har ett behov av att bryta upp