Jag har just läst/lyssnat ut Knausgårds bok; Min Kamp och känner mej besviket övergiven .

Misstroget övergiven ..varför slutar han sådär ?

Och var det inte produktplacering här och där ? Ganska många märken nämndes..

Starten med en tjock text om olika dödar ,dödsvinklingar som får mej att baxna ..men då  jag ändå fortsätter lyssna vidare.. kommer han in med  ett kapitel , en utsökt beskrivning från sin barndom som övertygar mej ,gör mej förtjust ,inspirerar,motiverar mej att lyssna vidare.

Sen ett avsnitt om nutid ,med familj ,barn ..skrivarlya,Stockholmsbilder..

Det vaaar skönt att vara inbäddad i hans berättelse ,den detaljerade beskrivningen ..naturbilder ,att kunna framkalla dåtid i nutidsblänk ,diskbänkens trasa hängd på den kromade blanka kranen i köket då farmors och farfars hus börjar bli uppröjt .

Karl Ove och hans bror Yngve  ska begrava sin far,de reser efter att ha fått ett samtal från fars bror Gunnar .Deras far nämns aldrig vid namn vad jag minns nu ..han hade bytt namn och hade flyttat in hos sin mor ,i det hus där han växt upp.

Då de kommer till huset är det fyllt av tomflaskor och helt nersopat ..de startar storstädning ..och farmor sitter smutsig i köket eller vid tv-n i vardagsrummet.

De båda bröderna skurar och slänger i svarta sopsäckar ,beställer lugnande tabletter till sin farmor,som de ser som så chockad att de inte ens försöker få henne att bada eller byta kläder.

De konfronteras med förfallet ..det förfall som dera far levt i ,bara för tre dagar sen var han vid liv..besluter sej för att städa upp allt och ha begravningsträffen där i huset .

Slänger de närapå ruttnande kläder som ligger i en enorm hög i tvättstugan ..allt är nergrisat..!!

Ett kuvert med 200 000 kronor hittas under fars säng,resterna efter  försäljningen av ett hus

***jag blir så äcklad att jag börjar tänka på om jag själv har nåt akut som borde städas slängas ..ja ..jag går ut till soptunnan och kollar ..tar en kall vinter snö promenad och för kassarna till sopstationen.

Bär in ved  plockar undan en del och förtsätter sen lyssna ..timme efter timme ..ett bra sätt att tillbringa kalla grå vinterdagar..somnade i går kväll med lurarna på ..tog upp lyssnandet i dag hörde slutet som jag somnat till ..

Karl Ove  är själv med farmor några dagar ,frågar sej varför far var så blodig..vill se honom en gång till och ser förändringen på två dagar..ser livet som en jacka som lagts åt sidan.

Jag får inte vara med på nån begravning,inte veta hur det går ..allt lämnas öppet ..mitt i den uppbyggda dramatiken

Farmor är fortfarande obadad ,går omkring i sin fläckiga,kissigt smutsiga klänning