jag vaknade hyfsat tidigt ..även efter sommartids mått ..men så det var möjligt för mej att passa in på en telefontid till den läkare som förnyat mitt recept,men till en lägre koncentration av sköldkörtel medicin.

Så jag ringde och VAD hände ?

Den var  ändrad of Couse !!

och till mycket tidigare ,naturligtvis..men visst sa växeltelefonisten då det gäller medicin kan hon försöka kontakta läkaren..vänta vänta och pausmusik.. meddelande att läk satt i ett möte och skulle gå att nå på ett annat nummer ..som VISADE SEJ VARA UPPTAGET ..OCH till slut svarade en sköterska där ..nej läkaren gick det inte att nå och möjligen kunde hon framföra ang receptet

..Jag bad henne att  framföra att jag ville att läk skulle ringa mej  också ..men nej se det gick ju inte an ..hon kunde ju inte ändra på reglerna för telefontid osv ..jag kunde ju vända mej till patientombudsmannen om jag hade några klagomål.

DÅ blev jag arg ..på det där måttfullare sättet som gör att man /jag skärper till mej (så mycket att jag verklgen förvånar mej själv ..el heter det till min egen förvåning)

Jag sa att jag MYCKET väl förstår att HON inte är den som besluter över regler och rutner ,men OM jag ska ringa patientombuds-mannen (som är en kvinna som varit min klasskompis ) så behöver jag veta om det ingår i hennes instruktion för arbetet att hon inte FÅR meddela läkaren att jag bett denne ringa .

HJa  och efter att jag upprepat detta 2-3 ggr svarade hon ..ja men jag kan ju inte  lova att läkaren ringer .

Och jag kände att jag varit på väg att få en hel dag förstörd av hur jävligt det är att nå fram ..,..reta upp mej och gå igenom alla övergivenhets och ptsd -symtom för elfte sjuttiettonde gången i livet..och som är värre än alla mardrömmar jag hittills drömt nattetid.

Så jag satte mej ner här för att skriva ..(för vid vävstolen gick det ju inte i dag ..den har ju övergivit mej som tröstare för ett tag )

skriva alltså som moteld …se om det kunde bromsa reaktionerna som var på väg att övermanna mej  …

och  ..eller just därför ..vem vet ??

Just då bara en kvart efter att jag hunnit skriva några ord RINGDE telefonen OCH det var läkaren  ..vilket UNDER

jag kunde knappt TRO att det var sant  ..hej det är I ..och jag fick rimligt svar  enormt !!

men hur pest om jag inte hade känt till såna här turer ,inte haft inside information osv .. usch så man kan blir bemött nu ..ja också förut

och det var bara tur igen att jag fann mej i tid och inte bara gav upp eller var för trött att tänka

Uppmuntrad av detta ringde jag  en vän till mej pensionerad läkare ..som berättar vaddå ?? JOO att det kan vara läkarsekreterare eller receptionister som SJÄLVA  ser till att läk inte går att nå !!!

men för pest och bövelen ..vad är det för människor som tolkar sitt arbete på ett sånt sätt att de försvårar för andra ..även då de inte måste  fy för .. och folk tror att det är läkaren som är fjär och gör sej onåbar

hur fazikens mycket HON fått utstå för att det varit sånt krångel då hon arbetade..hur lycklig hon var den dan hon slutade.

hur många arbets platser gör inte människor sjuka ..och hur många blir inte bubbelt lidande av mer än den sjukdom de redan har ..ja och det här känner alla redan till varför ska jag behöva tjata om det ..jo för det är lika obegripligt varje gång ..

nu måste jag försöka göra nåt annat distraherande ..jag var helt dödstrött i morse igen  och jag vet inte vad det beror på ..tänk om det  rent av är åldrandeprocessen i sej ?

men det vågar jag inte tro eller ens vilja tänka.

Men visst undrar jag var det min ilska eller orientering /kunskap om hur det fungerar ..eller fick jag hjälp nånannanstans ifrån ?

onödig fråga kanske ..men visst undrar jag.

för mej är det inte nån liten ‘grej’ att kastas in i de där hopplöshets sfärerna

..av omöjligheters omöjligheter

..jag är beroende av att ha en läkare jag kan nå fram till i rimlig tid..annars blir varje dag fram till det så mycket djääligare att uthärda ..jag vet ju nu hur och varför ..på vad jag reagerar ..men att ändra på det förmår jag inte 

ibland kommer i rätt stund i rätt stund ..andra gånger inte

om det bara vore min ilska kan det ju ha lett till vad som helst..den i sej hjälper ju inte 

jag kunde ha sagt nåt irriterat vad som h elst,snabbt slängt på ..deppat hur länge som helst ..osv