ja …och vid horizonten..

..där kan man dö .neee.. men det var väl lycksalighetens ö man skulle se

.Marie Bergman sjöng den där låten ”Vågorna häver sej i mjuka tysta kullar ..havet är en moder som förbarmar sej och rullar och jag nynnade på den ofta en sommar då vi var mycket ute med segelbåten.

nu dyker jag här igen.. i min egen bloggs lugna fågeldamms vatten .

mm att hålla sej gömd i små lugna laguner ..eller grunda vikar där solen värmt upp vattnet..det behövs också

det måste va möjligt att vila från den här forsen ..det vidriga nyhetsflödet ,Radion är fylld av uppjagade röster om vad som händer UTOMLANDS hur synd det är om folk där ..men nästan inget om det som händer här ..jag blir så förbaskat arggg ..förlamande  ilska ..så jag orkar  inte ens tänka på det

men naturligtvis har jag inte glömt ”att ingen kommer undan politiken ..fastän man är servil och snäll” som Marie B också sjungit..alltså jag VET OM allt det där och följer med ..men sorgligt nog orkar jag sällan kommentera mera ..det har blivit too much ..garbidge med den här regeringen

Inför påsken  hade jag tänkt vara med nu på påskaftonens Toning med Mari Bergman  i Katarina Kyrka  ..alltså har hon också den insikten att den politiska medvetenheten behöver stöd av den konstnärliga  skaparkraften och olika former av sånt som helar oss så vi orkar med livet …ja och den där vidriga politiken ..göra nåt för att förändra.

det här är ifs från en jultoning men ändå .

Men jag har inte kommit i väg och nu är det nog för sent att resa ..en solig och varm dag är det  här  men blåsigt och det är på ett sätt skönt att slippa storstads mullret , avgaserna och sand damms luften ..alla particklar som flyger omkring i luften .

Jag hade såna otäcka allergibesvär då jag bodde i Stockholm ..de har minskat här .Men ja jag ville hellst kunna vara ..både och ..trist att tänk på  ..men ytterst vanligt att man fäster sej vid platser man en gång bott på ..vill ha både och.


.

nej men visst är det skärtorsdag och vi vet ju vad som hände då ..eller i alla fall vad en viss tradition   ..tror

och som det beskrivs ar det samma sorts kamp ..huvudpersonen i det dramat utkämpade ..även om det var under helt andra villkor

grund  värderingarna finns inom alla religiösa traditioner ..men vad har eg ändrats ??

Metoderna för strid ?

ja kanske det men man kan dödas på många olika sätt som människa ,..tröttas ut ,överösas så man storknar ..tappa motståndskraften,tröttas ut av meningslöst slit ..

jag blev så HIMLA upprörd och stressad igen ..då jag försökte hålla mej ajur med  en del ytterligare politiska finter

det gååår ju bara inte att ständigt vara frustrerad över alla vidrigheter..jag måste hitta en annan balans

vilken tur att jag inte måste referera eller sammanfatta eller skriva beställda saker …

Jag har satt igång väven ..får olika ideér om vad jag kan göra för påskigt  brodera nåt en bonad ..göra en påsktupp av grenar ..en ute tupp ?

eller ..jag har sökt fram gult och grönt garn .

 

Jag ska försöka komma iväg till nånting här i kyrkan ..en ny präst ..kanske nåt jag kan trivas med ..och sen vill jag gå till gravarna .