**Jag sitter å fryser .En iskall blåsig kväll … fullmåne och jag ville skriva nåt om vad som rört sej inuti mej medan jag stökat vidare .

Det känns tomt …inuti .

Förundrad över att jag orkat ta itu med de där överfyllda hyllorna ,gamla målfärgsburkar ,spikar ,skruvar krukor ,hinkar, trasiga porslinsskärvor (som jag absolut vill göra nåt mosaikiskt med ,jag gick en sån kurs där vi jobbade med sån teknik) kanske kommer jag snart att hitta det där paketet med  fogmassa också ;)

Jag gillar att ha utrymmen stöka i ..ha gamla grejs runt mej som jag kan göra nåt av..men det finns absoluta gränser för hur det får se ut .

Plötsligt är den där ..den där känslan av att det är ett otrivsamt stök ,och jag försöker blunda DIREKT , ofta lyckas jag väldigt bra med det ,så bra att jag glömmer bort att jag förstått att nåt måste göras .Och det går veckor månader ..eller år ..med uthus är det så ..de kan få stå .

De hyllor jag nu tömmer har stått några år ..saker som stått på samma plats ..kanske ända sen vedboden byggdes .Oasch  va mycket damm ..dessutom hittar jag en hel del bortglömda  gamla trädgårds handskar här och där ,styva och förstelnade av ålder,bara att slänga de flesta.

Jag har en spärr mot att skriva ..ska de-va-helt-privat känsla..

Är det kanske en rest-känsla som fastnade i mej efter att jag i kväll cyklade över och hjälpte till med förberedelserna för RK-vänmiddagen som ska va i morgon .Jag hade svårt att åka iväg ..skulle jag inte stanna hemma ..hade ju ont …men en timme ..skulle jag kunna.

Jag beslöt mej till slut för att bryta upp från vår-bods-städningens  ,stuva in ,köra skottkärra ..ta beslut om var nåt ska ställas ,vad som ska slängas ,förfäran över stökigheten ..och glädjen då nåt hittar sin rätta plats .Lite rädd för att om jag bryter ..har jag svårt att sätta i gång igen.

Det är nåt alldeles extra med då det fått stöka till sej ordentligt ..en del av det braiga är att det blir total koncentration ,insikten om åtgärdens nödvändighet..det måste göras om så till uppbådande av de sista krafterna..allt annat får vara.

Samtidigt inger det ett hopp ..som en förberedelse om en bättre… renare mer välorganiserad framtid 😉

Nu har jag varit ner efteråt ..hamnade i att samla ihop plastförpackningar ..eftersom jag fryser in bär å sånt  har jag mängder .. blir så less ..de fick åka ut också ..hellre än att hamna på vinden ..  nu har jag att sortera och fixa det oxå

Börjar kännas som evighets stök—när  blir jag hyfsat klar   ?kommer det att bli bra ..o jag nöjd eller ? spännande att se ..till o med en städning kan va en spännande förändringsprocess.

Det nya pysselutrymmet ,jag gjort i ordning där nere i det provisoriska skjulet kommer det nu att bli av att fixa med nåt där ..blir det en liten pysselverkstad  …där jag kommer att trivas ? Ingen aning ..men möjligt ..om jag reparerar lite mer . en av väggarna …osv