Bara så .. himla tjusiga och tröstande

att få syn på’

en kombination

av lite rosa och sen

en fläck turkost

mm ..ja

och sen

klistra fast

några vingar

å så va de

klart’

vem kan ha varit så 

lättsinnigt fiffig

att de

sen kallas

nordliga

karmin

bi

ätare

gör det ju

bara

trevligare

att veta om

att det finns såna

varelser på

vår jord

gör det lättare

roligare

att själv

leva

här ..

som lysande

ljus

                                  av färg

sitter de

kanske plötsligt framför

någon.

som länge

tyckt att

hennes liv

varit

färg

löst…

*

”Färgprakt på Ingarö – Naturmorgon

http://sverigesradio.se/sida/artikel.asp…

De vackraste fåglar jag har sett -Gert-Olof NickelNordliga Karminbiätare
**och naturligtvis Nordliga Karminbiätare hör inte till vanligheterna i svenska trädgårdar, men på sista tiden har de rapporterats från Ingarö utanför Stockholm. Gert-Olof Nickel hör till den lyckliga skaran som fått se de färggranna fåglarna. Han skriver såhär:

På plats blev jag tillfrågad av en mycket vänlig husägare om jag tittade efter fåglarna. Ja det gör jag, sa jag. Kom in på vår tomt, här sitter de och har varit i vår trädgård i tre dagar, vi har nämligen ett getingbo vid vår skorsten, och där satt de två fåglarna och gjorde snabba flygturer med lyckat resultat, geting i näbben alltså.
Jag stannade länge, hade väldigt svårt att slita mig därifrån, fick många bilder, jag bifogar några av dem. Det är bara att erkänna, det här är de vackraste fåglar som jag har sett, vilken lycka att få se dem på så nära håll .
Man vet ännu inte var de kommer ifrån, därom tvistar de lärde, hur de ska klara sig att hitta mat när kylan kommer vet man inte heller så de har en minst sagt osäker framtid. Ett stort tack till det vänliga husägareparet, som gjorde att jag fick träffa, och fotografera, dessa förtjusande fåglar.

Hälsningar från

Gert-Olof Nickel i Älta.

Hur fåglarna hamnade i Sverige är faktiskt ett mysterium, antagligen finns det mänskliga fingrar med i spelet. De hör nämligen hemma i Afrika, söder om Sahara, och flyttar inte på egen hand.” citat ur naturmorgons blogg!

finns det de som Inte blir glada över en sån färgkombination..visst förstår jag det..alla blir aldrig ..glada över samma saker

ändå vad kan jag  göra? ..annat än följa mina egna infall,gestalta el lyfta fram nåt som just mina sinnen fäster sej vid

jag orkar inte hålla mej ajour med allt som blåser igenom media ex.v som järnrörsmän,läget på Gaza just nu ..jag stänger av  min radio orkar inte med ett till vinklat budskap ens i p1 där man tydligen noggrant  räknat hur många raketer   som skjutits FRÅN Gaza men inte  HUR många bomber Israel släppt ..ex.v

går in på naturmorgons arkiv ..inte för att fly ,bara för att överleva..