Några sköna soldagar och månskensklara nätter .
Satt nyss på trappan i månskens mystikt ljus och tänkte på Doris Lessing ,hennes Martha serie läste jag alltså för 5 år sen ,minns ännu hur jag blev helt uppslukad.Även om det startade i en 14 åring tjejs uppväxt i Afrika fanns där såna starka beröringspunkter .Jag fortsatte sen att läsa allt jag kunde få tag på av henne ,(och visst fanns det en del jag inte gillade ) Sorgligt att jag senare inte läst och hört så mycket om henne.
Hade hon givit ‘allt’?Finns det bara ett visst mått att ösa ur ? Ja vad vet jag ,hon kanske tröttnade på att kämpa om mer utrymme .Hon var ju redan less då hon fick veta om priset ..tyckte att hon redan fått alla möjliga.Kanske var hon helt nöjd.. bara .
Jag har nyss läst en roman 2 böcker ..som tydligen ska bli en triologi .
En svensk Maj som ‘blir’ med barn…..ett liv med klassresestress och hemarbetsperfektionism ..vet inte riktigt vad jag tycker .Men jag fortsatte läsa på ,kanske kände jag igen mej för mycket i vissa partier ? Men jag skulle aldrig haft den där uthålligheten ..och det är kanske just det som är författargreppet här.Men jag saknar fördjupning ..trodde ändå att det skulle finnas något mer om Bjerre ,nu blev den gamle svenske tänkaren,psykoanalytikern och själsläkaren snarast beskriven som en tom kuliss .För att skapa förväntningar hos dem ,som liksom mej kanske hoppades på en mer djupgående psykologisk skildring.

Imponerad är jag över författarinnans  uthållighet,att orka beskriva ett sånt ganska enformigt livett femtiotals liv ,med otaliga ofta tråkiga vardagsdetaljer,så att det blir uthärdligt att läsa .

K Sandberg resensioerwww.svd.se/kultur/bladvandare-om-vardagen_7503950.svd‎
Intill explosionens gräns unt

Själv drömde jag (kan det vara månskenet ?)om att jag fick en pokal ,den ställdes fram i ett fönster ett hus  vid Slussen .Ljuset från staden blänkte i pokalens metall,eller är den av glas.

En rullande sten ,en sten som jag knuffar på som lossar ,redan är lös.

Då den fallit ner ser jag att där ligger en vid tunn rosa kjol,kanske en sån som som ett barn haft.

Förvandlades stenen till en kjol då den kom ner?

Ytterligare en bred trappa ,jag går ner för cementenär  ,blöt ,dyngvåt ,regnig