Jag vaknar supertidigt ,stiger upp och sovrumsdörren gnisslar .Ahh ..ja men det gjorde den ju redan i går ..kanske till o med i förrgår .Självklart att gnisslet hörs så mycket mer då det är mörkt och nästan mitt i natten .Och att jag upplever det starkare ,det får mej att vakna till ,påminner mej om sånt jag borde ,ville ,skulle ..Måste åtgärdas !

Ja men som förfall på nåt sätt ..sånt gnissel som om det kom från nån sorts past life experiense ..lite spökigt .. Genast då jag borstat tänderna söker jag upp den där lilla symaskins olje duttaren som jag har i farstuns lilla kommodlåda. Den som finns kvar i huset från de som bott här tidigare .Gångjärnen på Dörren mellan farstun och hallen gnisslar också ,en äldre modell där det finns ett litet hål som precis passar den lilla pipen .

Jag duttar in olja Och genast försvinner gnisslet ..

Jah ..hela Dan i går gav jag mej själv ledigt från alla förpliktelser .Jag surfade runt bland olika You Tubs och poddar  Opra Winfrey intervjuer ,past life regressions medan jag fortsatte sticka på ett par sockor (till min son el ex man)

Tja Jag hamnade i ett vimmel av goda livsråd …jag fylldes upp av Oprahs energi och entusiasm . Och ville inte sluta forsade igenom  .Väntade med att relatera innehållet till min egen livs situation.

Hur jag än avgränsar ,väljer bort och sorterar  drar livet igång med något nytt jag måste förhålla mej till. Och jag hamnar in i stressflax för att sen skala av koppla ner ..ladda om .

Hoppa in inoch hoppa ur olika stressande faktorer ..hamna in i  ! Hur ofta har jag en chans att göra ett aktivt val ?

Stressfack  och stressfaktorer ..ja sånt som fortsätter att stressa mej så länge jag inte tar itu med det. Allt från att söka efter En bibbalånebok som är försvunnen ,som jag trott jag lämnat tillbaka för länge sen .

Vuxna barn som behöver hjälp ,hur ,vad, när och med vad ska jag ställa upp utan att lägga mej som en dörrmatta ?

Alla de där till synes enkla valen som alla har att ta ställning till.

Vilken är min intention  ,med det    Eller .. det där . Alla de där kloka råden om hur man ska leva sitt liv …jodå det  där känns helt rätt varför gör jag inte så .

Men hur tillämpar jag det i min egen livsvardag. I stort som i smått …konkret ..abstrakt.. vad driver egentligen mej ?

Jag landar i en tveksam undran om det eg är kärleksfullt att sticka sockor ..

(Hur väljer jag just de här mer dämpade färgerna  nu då det inte är mej själv jag stickar sockor till ?)men herregud varje sekund ,varje nytt val ,allt jag gör eller inte gör ?  Hur orkar jag vara medveten

Och intuition ..hur svårt är det inte att lyssna in rätt  ?

Vad är det egentligen som är kärleksfullt ..Gary Zukaw och hans Linda  visst de känns så övertygande . Att välja mellan kärlek och rädsla  …Ahh men alla nyanser där emellan .

Nånting fortsätter att gnissla i mej .

Visst är det härligt och inspirerande att lyssna , meen så generaliserade påståenden som kanske alla eg håller med om men åå så  något helt  annat att kunna tillämpa .

Jag bäddar ner mej sover ännu en stund.Zoomar in  p 1 s Naturmorgon