Mitt i den Svarta natten vaknade jag och snön yrde Runt utelampan då jag kikade efter katten .Men det är blötsnö och inte speciellt kallt.
Vad vill jag med den här dagen ,har jag några intentioner ?
Min främsta intention att sluta ha för höga ambitioner ..finito me sånt har jag intalat mej .
MEN så försåtligt
att märka att det om och om smyger sej på en massa saker som jag vill och jag blir stressad av att inte göra så mycke jag kan Dvs hålla på tills jag är heltrött med vad det än är jag börjar med .
Tränar mej att ta pauser
och vissa dar då det också blir pauserandets
bekväma podd o youtube som jag också kan bädda ner mej i så länge att min kropp säjer ifrån .
Tja men balans då mellan diff å daff ..puhhh coronasmittriskbalans ..ok då inte tandhygienist ,kanske reagerade min mage rent av på stress konflikt känslan att våga riskera smitta.
Jag skriver dagbok ,gör de där små ryggövningarna, fortsätter sortera om i frysen ,så jag kan beställa ett köttpaket till jul. Hämtar grädden jag lämnade ute vid bilen och skivorna som legat i bilen sen senaste stadsresan.
Ser att jag missade en Zoomkurs i går kväll ..kollar upp och skriver en lista kanske missade jag inte så mycket ändå. Men nästa vecka ska jag kolla mejlen noggrannare ,så jag ser länkarna. Konstaterar att det blir nästan varje dag ..Hmm svårt att veta va som blir lagom mycket av input,engagemang …men visst är det fint att jag ändå kan få tid för mej själv att välja utan att behöva stressa iväg nånstans .
Är det inte vad jag längtat efter hela mitt liv att jag bara skulle få vara hemma i lugn och ro .Ta allting i min egen takt .

Ändå blir det förstås måsten och plikter , handla mat ,hämta posten ,bet räkningar ..göra mat ..alltså vem kollar upp hur mycke tid sånt eg tar .

Ja ja så här tråkigt kan jag ju inte ha det
..jag hittar en spännande ny podd
Sätter igång ett litet stickningsprojekt
en kappa till en juldocka .
.jag är lite trött på alla tomtar
bara rött i olika nyanser ..nej en blå rand
Och sen en grön ..
Jag gör majonnäs,frityrsmet, fisk ur frysen potatiskokar
Får bli en bra matdag
Jag ska sköta om mej själv ..och jag ska lära mej att det får gå hur lugnt till som helst här hemma
det är tillåtet att söla och slöa och andas lugnt ..det kursavsnittet jag missade skulle handla om andning** jag hade nog haft nytta av det

Men nog är det väl som pesten att jag vant mej att nästan alltid jaga på mej själv ,,,när började jag pressa mej så ,varför har det blivit mitt normaltillstånd att alltid försöka göra undan lite snabbare än vad som eg är min naturliga takt . Och tidigare i livet har jag inte ens märkt att det är så jag Behandlat mej själv ..Sorgligt tris ..


Vad är det för minne som aktualiseras i dag då ..det tycker jag är ett ganska intressant experiment .Att ta vara på ett minne som spontant väcks upp varje dag .I dag då jag såg på en yt och hade sänkt hastigheten till lägsta nivå för det hade filmats i rapidfart .Förflyttades jag på en sekund ner till tonårs åldern då jag sommarjobbade på ett badsanatorium i Nummela Vihti Hopeaniemi Silverudden . Jag ser mej stå där i ett av dagrummen vid dörren och se på den svartvita tv skärmen om månlandningen ..de långsamma rörelserna – 25 alltså sammahastighet i tyngdlöshet då .

Och det kan ha varit i samma känsla av tyngdlös rotlöshet jag eg gick omkring i där .Bara gjorde vad nån bad mej ..hade knappt nån annan ambition än att anpassa mej .Placerad dimpa ner i en främmande miljö kunde nästan lika gärna vara på månen ..eller Dvs jag tror jag aldrig kände efter ens .
Men alla var snälla och vänliga …jag vantrivdes inte heller ..men det var första sommaren jag var borta så länge. Och jag saknade naturen ,skärgårdsnaturen ..den blå sjön med sina olika väder hade varit min vardagliga andningspunkt . Det svarta insjövattnet kändes helt främmande

En nästan helt finsk miljö för att äta vegetarisk mat ,träna finska , hjälpa till i spabadet hilihappo , mänty ..Jag blandade badvatten och hjälpte till ..den vegetariska maten var god .

Jag friterar fisken ..en del blev doppade i majonäs av misstag ,jag tog fel bytta frityrsmeten blev uppblandad ..tur jag smakat på den goda majonäsen tidigare ..och fisken blev god ändå .

Det blir såna här dagboksanteckningar …min uppgift nu är att göra livet så trevligt jag kan .Lyssna på kroppens signaler att inte trötta ut mej