Bbhttps://youtu.be/6hBLHkmBKDg
Led Zeppelin. Stairway to heaven
mitt minne tar genast ett kliv över tiden och placerar mej i den där lusten att att skrika busa och stampa ..Jomen visst har jag varit sån också .De här killarna shamaniserar en hel generations protestlust

sån tur jag stötte på dem i dag så det inte behöver
bli en vag dag med en diffus
Ström av tankar och infall
Som bara rullar på ..
Nej här blev det ett hopp och dopp rakt ner i minnesfloden
Absolut också jag längtade efter att skrika ,busa ,hoppa och sparka loss där hemma i barndomshuset och här skriks det som för en hel generation 70 tal

1972 shamanistiska skrik för alla dem som själva inte fått det utrymmet ,inte vågat eller till o med inte kommit på tanken Att det skulle kännas skönt att få ta i så där.
Det känns som om det finns en ny nyans av tydlighet i minnet .Som om lyssnandet på den här låten ..det bandet skrapade av nån sorts dammlager som lagt sej över minnesbilderna och försvagat dem .

Aha och visst lyssnade vi till durrlig musik ,visst fanns de där lite vilda också före 70 talet .
Ända då jag var riktigt liten men det minns jag inte orden till

En melodislinga endast trallalapp trilitt triludi ..

Jag skulle vilja skriva lite löst och fritt i dag men känner mej inte riktigt inspirerad. Och vad kan det då handla om ?Tja jag tror faktiskt att det är så att jag just då håller på med nån sorts sortering att kritiker filtret har fallit ner Redan och ambivalensen har tagit över .Nåt måste bli på ett sätt och inte så osv En inre monolog eller dialog pågår och kämpar ända nere på det halv eller helomedvetna planen.

Jag råkar tänka på en text jag skrev i ett forum ..minns att jag just då var eldigt engagerad ..läser och fastnar vid Tranströmers rader som jag också citerade där medan jag ännu hoppades att det skulle bli en plats där människor frimodigt berättade kommenterade och inte bara förmedlade några nödvändiga fakta med månaders mellanrum..

och jag trodde att jag kunde. Påverka ..Ändra
men jag kan ju märka att jag trasslar in mej ..skriver otydligt ,vågar inte konfrontera Skarpt och asset ..alltså Är det som om jag själv har nån gammal tung mantel över mej ..nåt rinner ut över språket ,nåt tråk

Hittar ett långt citat utdrag ur Vilda torget och jag undrar över skillnaden

med en dramatisk svartvit draperad staty
finns ett utdrag ur Det VILDA TORGET av Tomas Tranströmmer

Hur kan vi ha en levande Drömdialog här i forumet ?

en önskan inför det nya året …jag reflekterar förundras över olikheterna i uttryck mellan Sven H sinre energiladdade bilder och Thomas Tranströmmers ordval som här rör sej mer på ytan och beskriver hur det kan kännas då man närmar sej gränslandet ..öppningarna inåt till drömvärlden .Sven H önskade ett samtal ..frågar är det ok ?

lite som om ber han om tillåtelse ( även om han är både präst ,terapeut och hedersmedlem i DGF )då han använder sej av ett mer andligt religiöst Laddat ordval när han berättar om sina djupaste mest berörande dröm upplevelser.📚

Fyra miljarder människor på jorden.

Och alla sover, alla drömmer.

I varje dröm trängs ansikten och kroppar – de drömda

människorna är fler än vi.

Men de tar ingen plats….

Det händer att du somnar på teatern.

Mitt under pjäsen sjunker ögonlocken.

En kort stunds dubbelexponering: scenen där framme överflyglas av en dröm.

Sen finns det ingen scen mer, den är du.

Teatern i det ärliga djupet!

Mysteriet med den överansträngde teaterdirektören!

De ständiga nyinstuderingarna ….Ett sovrum. Det är natt.Den mörka himlen flyter genom rummet, Den bok som någon somnade ifrånär fortfarande uppslagenoch ligger skadskjuten på sängkanten.

Den sovandes ögon rör sig,de följer den bokstavslösa texteni en annan bok -illuminerad, ålderdomlig, snabb.

En hisnande commedia som präntas innanför ögonlockens klostermurar.Ett enda exemplar. Det finns just nu!

I morgon är alltsammans utstruket.

Mysteriet med det stora slöseriet! Utplåningen… Som när turisten hejdasav misstänksamma män i uniform _de öppnar kameran, rullar ur hans film och låter solen döda bilderna:så mörkläggs drömmarna av dagens ljus.

Utplånat eller bara osynligt?Det finns ett utom-synhåll-drömmande som alltid pågår.

Ljus för andra ögon.En zon där krypande tankar lär sig gå.

Ansikten och gestalter omgrupperas.Vi rör oss på en gata, bland människori solgasset.Men lika många eller flersom vi inte serfinns inne i de mörka byggnadersom reser sig på de båda sidorna.Ibland går någon av dem fram till fönstret och kastar en blick ner på oss.

Tomas Tranströmer ”Det vilda torget”


Jag tänker att det är inte nåt stort jag behöver göra varje dag ..nåt litet Är lika bra men ta en stund varje dA