PLÖTSLIGT märker jag att en melodi rör på sej nånstans inom mej

men jag kan knappt komma ihåg några ord

en välbekant känsla .. vemodighet melankoli

det är snart mitten av juli och det har varit några kalla nätter redan

det måste va nåt som liknar

sommarnostalgi .. hur tar jag vara på de här dagarna ,..alla förväntningar

some say ..där kom orden

its a heart afraid of breaking that never learns to dance

its the dream afraid of waking that never takes a chance

its the one that wont be taken who cannot seem to give

and a soul afraid of living that never learns to live …

just remember in the winter far beneth the bitter snow ..lies the seed that with the suns love in spring becomes the rose

JAG blir kvar och lyssnar .. jag borde gå ut i trädgården iaf kupa de där potatisarna ,Men nej vilket motstånd .Växthuset vattnas, de två pumporna behöver gödselvatten .Är det någon ide att sätta de sista potatisarna som ligger kvar i skottkärran ?

Jag ser att liljebaggarna i år lyckats besegra liljorna ,så trist .I går gjorde jag ändå ganska mycket ,nät över jordgubbarna ,nät över rödbetorna också .Helt otroligt att rådjuren hittade den enda lilla jorgubbsplantan där ,och rödbetsblasten var redan tuggad ,får inget vara ifred för dem .En dag då jag tittade ut genom fönstret stod ett och gnagde på äppelträdet närmast huset och nafsade snabbt in i Aroniabusken kanke åkte de få klasarna bär redan . Det ska tydligen finnas elektroniska stängsel som ger stötar utan att behöva några nåt att trassla med ..ahh hoppas de i framtiden kommer att funka för trädgårdar -DET går ju inte att stänga in allt i nät –

HMM.. hur mycket påverkar det min egen motivation ..vad är det för ide om allt ändå riskerar att ätas av nån annan —

Sommar känslan hösten och vintern sen ..

Ahh det här är inte lättsmält det är bara att acceptera och erkänna det är en konflikt en strid inom mej som pågår. Det där vackra vädret som jag längtar efter under ruskigt långa vinterdagar veckor månader är HÄR just nu och jag är ändå inomhus .Hur kan jag försvara det .Duolingo ,you tube allt sånt kan jag hålla på med hela vintern .Men sommarn den är bara här just nu .

att vara sansad eller nyanserad

OM jag analyserar mer

blir jag kanske paralyserad ..

STRAXT efter det jag skrev här och beklagade mej kunde jag faktiskt tvinga mej iväg till den där uppgiften som plågat mej med sin ogjordhet ett bra tag. Det var en kant emot berget som var helt uppäten av vitplister rötter Ca 1 meter nu bortgrävd ahh såå tungt, det där var bara rent slit,inte det minsta roligt. .Men nästa gång det regnar kan potatisen få det vatten som vitplistern annars skulle ha slukat upp .Tja så kanske känner jag mej ändå lite nöjd ,det kan vara så ett tag ,tills potatisen behöver kupas.